500-600 гр.чорбаджийски чушки;
олио за пържене;
****за соса:
500 мл.доматен сок;
1 гл.кромид;
3 скил.чесън;
1 вр.магданоз;
1 ч.л.сух босилек;
2 с.л.захар;
сол;
Чушките се измиват,подсушават и запържват.
В останалото олио от пърженето задушаваме за 1-2 мин.наситнените лук и чесън.Заливаме с доматения сок.прибавяме и ситно нарязаните магданозени дръжчици.Посоляваме със солта и захарта.
Оставяме соса да си къкри до сгъстяване.
Объркваме чушчиците със соса и поръсваме обилно с магданоз.
Охлаждаме преди поднасяне!
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеЛюбимо ястие!
ОтговорИзтриванеНай-добро лятно ястие, към това парче сиренце и пей сърце, а и парче, точно така парче мек, топъл хляб и ела виж какво става..:)))
Лека вечер, Миленче!
:)Красива и спорна нова седмица,мила Аура!
ИзтриванеМного се радвам ,че успях да провокирам апетита ти:))))
И още как!
Изтриване:)
ИзтриванеМиленка, изкусителка такава, така да ги обичам тези летни манджички, толкова уютни снимки, така вкусно ястие. Прегръдки и прекрасна неделна вечер!
ОтговорИзтриванеЕййй,сладкиш!:)Благодарност за милите думи и успешна нова седмица:)!
ИзтриванеDomace je najbolje; lagan, zdrav ljetni rucak!
ОтговорИзтриване:)Права си,Ясна!Прегръдки!Усмихнат ден ти желая:))))))
ИзтриванеИ това няма да подмина! Апетитно, та апетитно!!!
ОтговорИзтриване