продукти:
2-3 бр.моркови;
1 бр.среден патладжан;
1 бр.средна тиквичка;
100 гр.гъби"Кладница";
1 малка гл.кромид;
50-60 гр.печени ядки(бадеми,лешници);
олио за пържене(около 50-70 мл.);
***марината:
5 скил.чесън;
1 с.л. с връх захаросан мед;
5-6 с.л.ябълков оцет;
1 с.л.балсамов оцет;
копър;
сол;
Морковите нарязваме на дълги филийки.Кладницата я разполовяваме ако се налага.Патладжана и тиквичката обелваме(тук-там:))и нарязваме на колелца.
Изпържваме зеленчуците като мазнината се сипва постепенно,а не на един път.
Маринатата я правим на студено като настърганите чесънчета се обърката с останалите съставки.бъркаме до пълното преобщаване на меда.Поливаме зеленчуците и объркваме заедно със ситно накъсания копър и полумесеците лук.Поръсваме със счуканите ядки и прибираме в хладилник до поднасянето.
Миленче, много интересно и несъмнено вкусно предложение. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави сърдечни!
Обичам зеленчуците, които си включила в състава на днешната си салата, а така приготвени, сигурно са неповторими.
ОтговорИзтриванеЩе се възползвам от идеята ти, защото точно сега и е момента.
Поздрави и хубав ден!
Миленче, много ме подмами с това заглавие, очаквах само копър и ядки, а то какво изобилие в тази купа. Страхотна е салатката, много ми хареса! Поздрави!
ОтговорИзтриванеНаистина ухае много вкусно от твоя блог, Милена!
ОтговорИзтриванеС удоволствие го добавих в следените от мен!
Слънчев ден ти пожелавам!
А тази салтка пък направо ми взе акъла - точно по вкуса ми е, язък че вече сте я опапали!
ОтговорИзтриване