ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С КОПЪР


Независимо от сезона аз обичам почти всеки ден да приготвям И супичка.....Всички около мен пък от своя страна обичат да си я похапват и никога не се оплакват,независимо от това дали супата е постна или месна.Наслаждават и се и много често я викат на бис:))))
Тази супа е от тези,които биха били оценени даже и поднесена студена.....

продукти:

3 бр.моркови;
1 гол.глава кромид;
3-4 гъби(кладница,печурка,дътрвестна,..);
2-3 шепи фиде;
2 куб.пилешки бульончета;
3-4 с.л.зехтин(краве масло);
1 вр.копър;
сол;

***застройка:
1/2 сок на лимон;
3  с.л.кисело млеко;

черен пипер за поръска;

Сипваме мазнината в по-голяма тенджерка и в нея задушаваме настърганите моркови и ситно нарязания кромид.След 4-5 мин.добавяме начупените гъбки(аз в случая бях накъсала Кладница) и нарязаните копърови стебълца.Заливаме с 1,500 л.вода,в която сме разтворили бульона.Посоляваме допълнително и след като поври супата 20-25 мин добавяме фидето и оставяме на котлона за още десетина минутки.
Застройваме със сместа от кисело млеко и лимонов сок.Поръсваме с ситно нарязания,уханен копър.
Добър апетит!




Коментари

  1. Мммм! Представих си вкуса на супичката, а също и аромата и! И си помислих, че отдавна не съм готвила подобна, със застройка (обикновено ги готвя, като почне да се захлажда времето). Обаче твоята супичка, Милена, бих я сготвила и похапнала начаса!
    Поздравления и хубав, слънчев ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,Валя!Лятно време не спирам да правя супа,тя целогодишно ни е на трапезата,но през топлите дни в повечето случаи застройвам без яйце.Поздрави:)))

      Изтриване
  2. Лелеее, ама как ми се прияде самоооо.... Много живи и апетитни снимки Миленче! Целувки*)

    ОтговорИзтриване
  3. Миленка, и у нас няма да откажат на тази супа!
    Благодаря за идеята!
    Прегръдка и усмихнат уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами тя си е за харесване:)Ако обича човек и малко лютичко да поръси...
      Прекрасна неделя,Дани!:)))

      Изтриване
  4. Чудесна супичка, и у дома почти винаги има И супа. Лошото е, че при мен биса е затрудняващ, че ги готвя според продуктите и настроението, т.е. на око и без рецепта и после не помня как точно съм правила въпросната.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар