500 гр.зелен фасул;
500 гр.картофи;
3-4 бр.домати;
1 бр. червена чушка;
1 гл.кромид лук;
1-2 стр.кервиз;
1-2 стр.джоджен;
олио;
сол;
черен пипер;
магданоз;
Почистваме зеления фасул и го задушаваме в малко подсолена вода и олио за 20-30 мин.,след което прибавяме едро нарязаните ,обелени картофи за още 5 мин. задушаване.Прибавяме нарязаната чушка и наситнения кромид разбъркваме и след 2-3 завъртания на зеленчука сипваме и нарязаните(настърганите) домати.Побавяме малко допълнително вода(количеството е на око,но яз готвя тази гозба гъстичка),Поръсваме с половината от джоджена,червен пипер и кервиза.Оставяме да си къкри и готовото ястие поднасяме останалия джоджен и обилно поръсваме с прекрасния магданоз.....
Да Вие сладко!
Топвам си, да знаеш! Чудесна манджичка! Поздрави, Миленка!
ОтговорИзтриване:)Усетих,че сосчето намалява.....,ама хайде от мен да мине:))))
ИзтриванеИ аз се подредих да опитам вкусотията, Миленка :)
ОтговорИзтриванеЧинийката ти също прикова погледа ми ;)
Поздрави!
:)Да ти е вкусно,Таня!Прегръдки!
ИзтриванеМиленка, приемаш ли трети гладен? :) Чудничко!
ОтговорИзтриванеПоздрави сърдечни!
Ядене има...,сядай,Гери!Прекрасен ден:)))
ИзтриванеМиленче, любима манджа!
ОтговорИзтриванеТолкова е колоритна!
Прегръдки!
С 1-2 лютичушлета......,приказка:)!Прегръдка,сладка Аура!
ИзтриванеОще едно любимо ястие, особено подходящо за хладното време навън :)
ОтговорИзтриване