По-лесна за изпълнение рецепта,а и по-вкусно задушено едва ли съществува!
Единственото сложно в нея е рязането и беленето:)_))))
продукти:
1-1,200 кг.свински джолан (без кост);
1-1,500 кг.картофи;
1 вр.кервиз;
1-2 бр.люти чушлета;
сол;
черен пипер;
олио;
Обелваме картофите и измити ги пъхваме в глинения гювеч.
Посоляваме ги и хубаво ги обалваме в уханния ,ситно нарязан кервиз.
Между картофчетата разпределяме джоланчетата и чушлетата.
Поръсваме с млян пипер и малко олио.
Поливаме с 500-600 мл.вода.Похлупваме и печем за 2 ч.на 180С.
Миленче, всичко приготвено в глинен съд ми е любимо, а твоята гозба е неповторима. Поздрави!
ОтговорИзтриванеЕ, това ястие мъжът ми ще оцени с пълно шест! :) И като е лесна рецептата, ще му го предложа за обяд :)
ОтговорИзтриванеХубави почивни дни, Миленка!
Миленче, какво е това чудо, а?...
ОтговорИзтриванеАма можели такива снимки сега.? Има хора с болно сърце на около...
Дълбоко съм възмутена, възмутена, че такава вкусотия си я папкате сами...
Перфееееееееееектно изглежда!
Прегръдки!
Миленка, любимо ястие, което готвя като се
ОтговорИзтриванезахлади :)
Твоето изглежда чудесно!
Прегръдка!
Миленче, прекрасно си наготвила! Това е любимото ми месце и най-приготвяното в дома ми, след рибата, като пристрастени сме!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Ама че лесно, ще си го копна това!
ОтговорИзтриванеДани,Таня и Веси ,добре сте ми дошли!:))
ОтговорИзтриванеТова задушено ще Ви стане любимец за цял живот ако го опитате......
Джолан и картофи в гювеч. Това не просто е вкусно, а неустоимо вкусно :)
ОтговорИзтриване