продукти
1 стиска листа от цвекло;
1 бр.цяло пилешко бутче;
1 гл.кромид лук;
1 бр.червена чушка;
1/2 ч.ч. ориз;
олио;
сол;
1/2 ч.ч.пресно млеко;
1 бр.яйце;
1/2 лимон-сок;
Сваряваме пилешкото месо предварително в подсолена вода.
В 3-4 с.л.олио задушавме добре измитите и нарязани листа от цвеклото,наситнените лук и чушка.Прибавяме и ориза.Заливаме с прецеден пилешки бульон(ако се налага добавяме вода и още сол)и прибавяме накъсаното пилешко.
Готовата супа застройваме със сместа от млеко,яйце и лимонов сок.
Миленка, никога не съм ползвала листа от цвекло.
ОтговорИзтриванеСупата изглежда чудесно.
Сядам с филийка хляб :)
Хубав уикенд от мен!
Миленче, не се шегувам - направо съм влюбена в твоята кухня - всичко ми харесва! Много обичам листа от цвекло във всякаква манджа - супа, сърми, баница...тази година не съм приготвяла нищо. Страхотна е твоята супичка.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за идеята, Милена. Не знаех, че листата на цвеклото се хапват. Нашето е още в градината на село, но не знам в какво състояние са листенцата и като отида на село, ако са все още свежи и хубави, ще си скъсам за супичка :)
ОтговорИзтриване