продукти:
5 бр.яйца;
250 гр.краве масло;
250 гр.захар;
4 суп.л.кисело млеко;
3 1/2 ч.ч.брашно;
1 ч.л.сода бикарбонат;
1 малко бурк.сладко;
3-4 бр.праскови;
8 с.л.захар;
1/2 лимон(сок);
Ако не сме изкарали предварително маслото от хладилника,за да омекне го настъргваме и хубаво го разбиваме с миксер в едно със захарта,жълтъците и содата,погасена в киселото млеко.Прибавяме ванилийката и брашното.
В тавичка,покрита с хартия(формата на която е според нашето желание)изсипваме тестото,което заравняваме и печем на вентилатор при 170С като в друга,малка тавичка успоредно с блата печем и прасковите,нарязани на месечинки.
Сигурна съм,че се чудите къде сме сложили белтъка...Него разбиваме на твърд сняг със захарта(8 с.л.)и лимоновия сок.
Изстиналата платка намазваме със сладкото(аз направих сборно сладко от изостанали различни,получи се чудесен вкусов коктейл:)).Нареждаме прасковите.
Целувчената смес разнасяме(грубо,без особено старание)върху сладкиша и връщаме отново във фурната,за придобие загар:).Преди поднасяне почива поне един час в хладилник или на хладно местенце.
5 бр.яйца;
250 гр.краве масло;
250 гр.захар;
4 суп.л.кисело млеко;
3 1/2 ч.ч.брашно;
1 ч.л.сода бикарбонат;
1 малко бурк.сладко;
3-4 бр.праскови;
8 с.л.захар;
1/2 лимон(сок);
Ако не сме изкарали предварително маслото от хладилника,за да омекне го настъргваме и хубаво го разбиваме с миксер в едно със захарта,жълтъците и содата,погасена в киселото млеко.Прибавяме ванилийката и брашното.
В тавичка,покрита с хартия(формата на която е според нашето желание)изсипваме тестото,което заравняваме и печем на вентилатор при 170С като в друга,малка тавичка успоредно с блата печем и прасковите,нарязани на месечинки.
Сигурна съм,че се чудите къде сме сложили белтъка...Него разбиваме на твърд сняг със захарта(8 с.л.)и лимоновия сок.
Изстиналата платка намазваме със сладкото(аз направих сборно сладко от изостанали различни,получи се чудесен вкусов коктейл:)).Нареждаме прасковите.
Целувчената смес разнасяме(грубо,без особено старание)върху сладкиша и връщаме отново във фурната,за придобие загар:).Преди поднасяне почива поне един час в хладилник или на хладно местенце.
Каприз на квадрат е сладкиша ти,Миленка!Разкошен е,много ми харесва!
ОтговорИзтриванеИзкушяващо и вкусно!
ОтговорИзтриванеПоздравления!
Чудесна идея е този сладкиш със запечени праскови!
ОтговорИзтриванеПоздравления, Миленка!
Капризът е един от най-любимите ми сладкиши! Чудесен се е получил, Миленче!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Разкошен е,много ми харесва,Миленка.Мама ни го правеше много често,вкусотия си е.Хубава вечер ти желая!
ОтговорИзтриванеИстински каприз - взрив от вкусове!
ОтговорИзтриванеМиленче, какъв прекрасен каприз. Много очароваетлен!
ОтговорИзтриване