продукти:
1 кг.зелен фасул;
600 гр.свински бут;
1 бр.зелена чушка;
1 бр.морков;
1-2 гл.кромид лук;
2 с.л.доматено пюре;
1 ч.л.черен пипер;
сол;
магданоз;
сух джоджен;
олио;
Нарязваме свинския бут на средни късове.В тенджерка сипваме олиото и го загряваме,когато е достатъчно горещо пускаме месото и го запържваме за 5-10 мин..Посоляваме го и го заливаме с 500 мл.вода.Оставяме на тих огън месцето да се вари, до като остане почти на мазнинка.Тогава прибявяме при него нарязаните на едро морков,чушка и кромид и заливаме с размитото в 500 мл.вода доматено пюре.Поръсваме с джоджена,посоляваме допълнително и оставяме ястието да ври до готовността на зеления фасул.Ако през периода на готвенето е нужно се долива още водичка.Готовата гозба поръсваме със смлян черен пипер и пресен магданоз.
Поднасяме и кисело млеко като допълнение.....чудесно е,опитайте!
До като готвехме фасулчето с Арчи снимахме есенното варненско небе и морето от терасата....
Поздрав от нас:)))!
Ех, моренце, моренце... И тази година се разминахме с него. Ама все ще се засечем. ;)
ОтговорИзтриванеЧудна манджичка, Миленче, много вкусна и питателна!
Поздрави сърдечни!
Миленче, това е гозбичка, която много обичам.
ОтговорИзтриванеИ аз си хапвам зелен фасул с кисело мляко.
А за моренцето малко завиждам, ама само малко :)
Мил поздрав от Ловеч!
Миленка, много ароматна гозба! Сега се замислих, че никога не съм комбинирала зелен фасул със свинско. Хубав ден ти пожелавам :)
ОтговорИзтриванеХи хи, Арчи каквъв хитрец е, много е сладък, Миленка! Красиви снимки на небе и море, а манджичката е вкусотия, определено. Прекрасна вечер, мила!
ОтговорИзтриванеАма много са ти апетитни тези манджици, личи си колко са вкусни, да ти предизвикат слюноотделяне...А морето...ах...морето:) Получаваш двойна прегръдка за него!
ОтговорИзтриванеМиленче, чудна рецептичка!
ОтговорИзтриванеУхае на дом, топъл хляб, на уют и топлина!
Прегръдки миличка!
Много любимо ястие :) Рано, рано сутринта започнах да преглъщам пред монитора :)
ОтговорИзтриване