1,500 кг.прясно зеле;
1 кг.пилешко месо;
500 мл.доматено пюре;
1 гл.кромид лук;
1 бр.чушка;
1 с.л.червен пипер;
олио;
сол;
Нарязваме крехкото зеле на средни парченца(не обичам много наситненото прясно зеле:),когато става въпрос за готвене).В глинения съд или в тенджерката разпределяме 2/3 от зелето.Посоляваме и изсипваме ситните кромидени и чушкини резанчета.Върху тях подреждаме месото.Пак поръсваме солчица и покриваме с озтаналото зеле.Подправяме с червения пипер,олио и изсипваме пюрето.Прибавяме и 250-300 мл.вода.Готвим ястието на бавен огън.от време на време поразбъркваме деликатно.
Бон апетит!
Много ме изкушаваш, Миленка! Така да обичам зеле с пилешко, а твоето е станало толкова апетитно, че както наближава обед ми идва да бръкна в монитора...
ОтговорИзтриванеМного обичам такава манджичка ама никой друг от домашните.Миленка давай една порция насам :) :) :)
ОтговорИзтриванеМмм апетитно!:)
ОтговорИзтриванеМнооого ми е любима тая соц мандичка, Ми, ама рядко правя, че дъщерята не го обича. И точно така го обичам (ама не слагам лук и чушка, слагам домат и чесън, и копър)- задължително с люта чушка. И много странно, но си го капвам с кисело мляко:))
ОтговорИзтриванеЗдравей Миленка,
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, че се регистрира като почитател на моя блог.В къщи сме почитатели на зелето, както на прясно, така и на задушено.Много рядко употребяваме кисело и то главно за сарми.Зелето има чудесен вкус в прясно състояние, за жалост аз по - рядко го употребявам, имам проблеми със стомаха и пия главно сока.Но навремето съм приготвяла задушено зеле с пилешко и даже сега се харесва на семейството ми.
Поздрави !
Моите готвено зеле много не ядат, но аз го обичам, макар че го предпочитам постно, с повече домати. Не бих отказала и твоята порция! :)))
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Миленче, замириса ми на есен, дом и бумтяща печка на дърва на село...перфектно!
ОтговорИзтриване