продукти:
добре узрели домати;
босилек;
целина;
сол;
мед;
Това е зимнината,която е задължителна за нашия дом.
За този вид консерва никога не използваме домати тип "буренца",а само салатни сортове и то ако са от розовите най-добре.
Белим доматите без да ги попарваме,а с леко претриване с опакото на ножа.
Във всеки буркан се слага кервиз и босилек.Солта и меда се слага на вкус при напълването на буркана с домати.
Варим 25 мин.след завирането на водата.
Super je ovakav paradajz koji ima i uksu paradajza!!
ОтговорИзтриванеМиленка, много ми стана интересно добавянето на мед. Интересно ми е какъв вкус придава на доматите и непременно ще опитам, а за консервите и аз обикновено използвам от салатните домати от градината :) Хубав уикенд!
ОтговорИзтриванеНе знам как да напиша "въздишка"...:( Чак усетих вкуса, и ми иде да си отворя едно бурканче. Миленче, това половинЪТ ли е, дето ги приготвя?
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ви.........
ОтговорИзтриванеРадост ще ти харесат тези домати,сигурна съм.През зимата пресен домат "не стъпва"у дома..или поне почти:)С тази консерва става най-прекрасната салата.
Веси,и като ги похапваш,пак ще въздишаш.:))))Половинът е майсторът.......
Еха, какви доматки. Това са най-хубавите домати. Много ги обичам!
ОтговорИзтриванеБраво на съпружето! Личи си майстора :)))
Maйстор е той...И на доматите и на лютеницата.....:)
ИзтриванеМного интересно предложение. Само със сол ги консервирам аз, но защо да не опитам и по-различна рецепта.
ОтговорИзтриване