ТАС КЕБАП
1 кг.свински бут(без кост);
1 л.доматено пюре"Филикон";
1 гл.кромид лук;
3-4 дафинови листа;
1 каф.л.черен пипер(млян);
1 каф.л.кимион(млян);
сол;
захар;
олио;
Нарязваме месцето на удобни залчета,посоляваме и заедно със ситно нарязаната глава лук ги задушаваме за 20-30 мин.с малко водичка.
Сипваме и доматения сок в тенджерката заедно с олиото,сол(ако преценяме,че е нужна) и захарчица.
Пускаме при кебапчето и дафиновите листа.Оставяме ястието да си къкри още 15-20 мин.и вече при изключен котлон подправяме с пипера и кимиона.
Поднасяме с картофено пюре или задушен ориз....
Да Ви е сладко!
СЛАДЪК ХЛЯБ
500-600 гр.брашно;
1 ч.ч.пресно млеко;
1/4 кубче прясна мая;
1 бр.яйце+ 1 белтък;
40 мл.олио;
4 с.л.захар;
1/2 ч.л.сол;
вода;
Пресяваме брашното и наронваме маята.Прибавяме всички останали продукти като водата е толкова,че да се получи на границата на лепкаво и не лепкаво тесто:)))
Оформяме хляба и го поставяме в тавичка и топла фурна да втаса.
Когато хлебчето е втасало го поръсваме с малко брашънце и печем на вентилатор при 170С до суха клечка.
Миленка, чудна гозба си наготвила! Толкова обичам всякакъв кебап, а твоят е един такъв апетитен и ароматен, браво!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
И на нас ни е една от любимите гозби,Танче!:))
ИзтриванеПрекрасен ден:)))))
Миленче, че вкусотия..Ама ние май се наговорихме,а?..Аз гулашче, ти кебап...:))))))....Това се казва сродни души, на хиляди километри си четем мислите.
ОтговорИзтриванеПоздрави и прегръдки!
Чудна манджичка, чудесно хлебче, а за снимките си мълча..прекрасни!
Лека нова седмица!
Прегръдки за девойката със слънчева аура,Аура:)))))
ИзтриванеБлагодаря,много за прекрасните слова:)!
Обичам такива манджички...а пък с пресен хлебец...идилия.
ОтговорИзтриванеМале, как обичам кебап! И с това вкусно хлебче, ммм :)
ОтговорИзтриване