продукти:
3/4 кубче пресна мая;
300 мл.топла вода;
300 мл.топло пресно мляко;
300 мл.олио;
6 с.л.захар;
1 с.л.сол;
1 с.л.оцет;
около 1,200 кг.брашно;
кашкавал за пълнеж;
1 жълтък и семена за гланц и поръска;
Пресяваме около килограм брашно в тавичка.Посъсваме с наронената мая,солта,захарта и добавяме оцета.Изсипваме водата и млекото.Внимателно започваме са объркваме и събираме с ръка.Добавяме и останалото брашно,за да получим меко,не лепящо тесто.
Покриваме тестото с кърпа и оставяме на топло место,за да втаса.
Разделяме набухналото тесто на 4.
Всяка от частите разточваме на правоъгълник и на по-малки правоъгълници...В едината от тясните страни поставяме парченце кашкавал и навиваме.
Подреждаме в покрита с хартия тавичка или силиконова такава.
Отново изчакваме втасване.Намазваме с разбит с малко водичка жълтък.Поръсваме със семенцата и печем на 170С.
...Мога само да Ви пожелая:Добър апетит!:)
Много пухкави и апетитни кифлички, Миленче!
ОтговорИзтриванеРадвам се ,че ти харесаха ,Светле и ,че ми погостува....Поздрави!:))))
ИзтриванеСтрахотни кифлички, Миленче!
ОтговорИзтриванеА тази сребърна кутийка е прекрасна. Обожавам такива нещица, те придават някакво очарование на снимките.
Поздрави, прегръдки и лека нова седмица!
И на мен ми е любима.....Прегръщам те,Аура и весел ден!:))))
ИзтриванеМиленка,със сигурност ще имам добър апетит при вида и уханието на тези пухкави кифлички,страхотни са!С пожелание за хубава седмица !
ОтговорИзтриванеОоооо,Роси и аз ти желая здрава,слънчева и ползотворна седмица:))))))))
ИзтриванеНякакви страхотни пухкавелки виждам тук, ароматни с кашкавалче, аууу прекрасни са, Миленче :)
ОтговорИзтриванеС кафенцето точно ми прилягат за следобедна закуска!
Прегръдка!
Няма да си кривя душата,.....уникални са:)))
ИзтриванеПрегръдки и за теб,Танче!
Миленка, Миленка, кое човек да направи по напред? От хубави по-хубави предложения! Чудесни са кифличките с топящ се кашкавлец...ммммм!
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмихната седмица от мен! :)
Много мили думи,Хриси!Усмихвай се и ти,момиче!:)))))
ИзтриванеМиленче,
ОтговорИзтриванеаз въпреки че съм си променила начина на хранене в много отношения, и това стана след като се разболях, понякога ми се налага да приготвям храна, каквато съм консумирала и аз навремето за хора, които не са на сурова храна.А твоите предложения са чудесни, навремето баба ми правеше често кифлички с пълнеж от локум.
Спорна седмица и нови кулинарни вълшебства.Поздрави !
Огромна благодарност,Ели!Светъл и усмихнат ден ти желая:))))))))
ИзтриванеМиленка, много изкусителни са кифличките!
ОтговорИзтриванеТестото е като на памук погачата, която става чудесна!
Сърдечни поздрави!
:)Да ,Дани тестотото е памучено.Прекрасна си и те прегръщам:)!
ИзтриванеОлелеееее какво изкушение са само! Великолепни, просто великолепни! Ще се възползвам от рецептата, че дечковците много обичат кифлички и все си събирам рецепти :-) Миленка, колко броя такива кифлички излизат от дозата тесто?
ОтговорИзтриванеПоздрави сърдечни!
:))Ей,Лети...как се радвам да те"видя":)))))!
ИзтриванеПрекрасни са кифличките и на вкус и на вид.Получиха се някъде към 20 бр..
Прекрасен ден,Лети!
Каквито са мекички и пухкави, само да им се радва човек, толкова вкусни си ги направила, Миленка! Прекрасен ден, мила!
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Кате и на теб:)))!
ИзтриванеНяма какво да си кривя душата - към тестеничко не мога да остана равнодушна...страшни кифли!
ОтговорИзтриванеМного ароматни и пухкави. Заприличаха ми на тези памук кифли, които все още не съм правила.
ОтговорИзтриванеЧудесно изглеждат, направо неустоимо вкусни :)