2 бр.цели бутчета;
2 гл.кромид лук;
10-15 бр.печена чушка;
2 с.л.доматено пюре;
50 мл.олио/зехтин;
1 с.л.брашно;
черен пипер;
мащерка;
сол;
магданоз;
В малко подсолена водичка сваряваме пилешките бутчета.Когато са изстинали ги обезкостяваме и накъсваме.
В мазнинката задушаваме лука,нарязан на полумесеци.Прибавяме и нарязаните пиперки.Позапържваме и добавяме 300-350 мл.бульонче,в което сме размили и брашънцето.
Оставяме да си къкри ястието и почти готово го подправяме с мащерка и черен пипер.
Не прекаляваме с мащерката,защото знаете,че е с доминиращ аромат.
Сервираме с поръска от магданозче:)!
Миленче,
ОтговорИзтриванепо нашия край не го правят това ястие, но в други краища на страната е много известно.Сигурно е и много вкусно, но в къщи не сме го приготвяли.
Със сигурност ще го пробваме.
Поздрави !
Преди два дни готвих и аз паприкаш, Миленка. Много любимо за семейството ми ястие. Рецептата ми е малко по-различна от твоята, на бих с хапнала отново и с най-голямо удоволствие от твоята чинийка . Чудесни, апетитни снимки!
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
Тези дни опитах пиле лютика, което е подобно. Не вярвах, ама е убийствено вкусно. Поздрави, Миленче, изгежда страшно апетитно! :)
ОтговорИзтриванеПак сме на една вълна - за утре съм планувала нещо подобно!
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
Миленка, уцели ми вкуса на 6:) Страхотно е това пиленце. Аз правя едно пиле лютика, нещо сходно е, затова съм убедена, че това ще ми допадне много. Ох, чудна вечеря! Поздрави!
ОтговорИзтриванеИ на мен ми заприлича на лютика, като на Гери, но най-вече на нещо с абсолютно домашен и отличен вкус!
ОтговорИзтриванеСтрахотна манджичка!
ОтговорИзтриванеТакова още не съм пробвала, голяма грешка май, а?
Прегръдки скъпа!
Много, много ароматна манджичка, Миленче! Разкош! Хубава вечер ти пожелавам!
ОтговорИзтриванеСтрахотна, апетитна манджичка. С удоволствие бих си топнала от нея :)
ОтговорИзтриване