продукти:
1 бр.пилешки фенер;
2-3 бр.моркови;
1 стр.праз лук;
1 гл.целина;
6-7 стр.целина;
1 каф.ч.ориз;
50 гр.краве масло;
черен пипер;
сол;
***застройка:
1 лимон(сок);
1 яйце;
В подсолен литър и половина вода сваряваме пилешкия фенер,след което обезкостяваме,а бульона прецеждаме.
В бульона прибавяме ситно нарязаните моркови,глава и стебла кервиз и праза.След около 20-30 мин изсипваме в тенджерката и оризчето(ако се налага добавяме още малко подсолена вода(или бульон).
Застройваме със сок от един лимон и едно яйце.
Готовата супа подправяме с кравето масло,черния пипер и свежите,ситно нарязани кервизени листа.
Много апетитна и сгряваща!
ОтговорИзтриванеТолкова е слънчева, Миленка в това студено време :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Тази супа със сигурност ще ни спаси от силна простуда, Миленка.Чудесно изглежда.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
О, каква вкусотийка!
ОтговорИзтриванеСкоро си мислех, че ми се хапва пилешка супа с ориз.
Идеална е за мен, но я ела ти се опитай да накараш моите да ядат целина в супата:))
ОтговорИзтриванеДа ти ги пратя командировка 3 броя(хеле пък 2-та си мои), Миленка?
Сгряваща и засищаща супичка, Миленка! Само да не е зима, а по-топло, би ми се осладила още повече. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Se ve una sopa muy rica, Gracias por comentar en mi blog. Bs.
ОтговорИзтриванеJulia
Вкусна топла супичка, какъв разкош! Прекрасна нова седмица, Миленка!
ОтговорИзтриване