150 гр.телешка кайма;
150 гр.кълцана свинска кайма;
1/2 гл.кромид лук;
1/3 ч.л. сумака;
магданоз;
сол;
черен пипер;
2 бр.яйца;
4 парченца бекон(флейка);
2-4 резанчета домат;
2-4 резанчета кашкавал ;
2 с.л.олио;
Омесваме хубаво каймата,настъргания кромид,наситнения магданоз и подправките.
Прибираме в хладилник поне за половин час.
Покриваме дъното на тавичка с хартия за печене.
От каймата оформяме овални(елепса)кюфтенца
Правим леко вдлъбване ,чукваме яйце в така образуването кладенче.Слагаме отгоре кръгче домат.Покриваме с по две резанчета беконче.Поливаме с олиото.
Вече готови и на изключена фурна ги покриваме с кашкавалче.
E, тази рецепта ще я спретна за неочаквани гости, бързо и лесно .Чудесна на вид , а сигурно и на вкус.
ОтговорИзтриванеПоздрави Миленка !
В разрез си е направо богато кюфте :)
ОтговорИзтриванеРазкошно ястие,Миленка,много ми харесва!Отдавна не съм правила тези гнезда,аз им заформям и един доматен сос .Благодаря за поредната ценна идея,поздрави сърдечни!
ОтговорИзтриванеВкуснотийка!
ОтговорИзтриванеМда, и това си харесах също - бързо, лесно и вкусно, правя по подобен начин купчинки от кайма, от БГ- мамата бях видяла, но и този вариант е чудесен, Миленче! Получаваш прегръдка след няколкодневното ми отсъствие от тук!
ОтговорИзтриванеОще една разновидност на тези кюфтета! Богата и вкусна плънка!
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
Малииииии Миленче окапахсе. Интересна идейка. Браво!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!