2 кг.картофи;
1,300 кг.-1,500 кг.свинска плешка;
2 бр.яйчен жълтък
2 бр.яйца;
150 гр.сирене"Дунавия";
3 с.л.прясно мляко(по желание);
80-100 гр.краве масло;
черен пипер;
сол;
В подсолена вода сваряваме обелените картофи.Отцеждаме и намачкваме заедно с половината масло и овкусяваме с пиперчето и още малко солчица.
Месото,нарязано на дребни "залчета"задушаваме с малко водичка и сол,до момента в който стигне до запържване и готовност.вече готовото и изстинало свинско се обърква с двата жълтъка и сол.
В избрана от нас тавичка редим:картофено пюре,месо,пюре.
Разпределяме останалото масло върху ястието и запичаме за 30 мин.
Заливаме със смес от двете яйца,намачканото сирене,пипер и пресното млеко.Печем до порозовяване на заливката.
Поднасяме с пресна салата.
Много интересно ястие, Миленче.
ОтговорИзтриванеХаресва ми :)
Хубава съботна вечер!
Радвам се,Ил че ти хреса "Кох"-чето!Префръдки:)!
ИзтриванеОбичам много различни запеканки. Хем ти е вкусно, хем ти е топличко, хем ти е богато. :) А тази е чудна, Миленче!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Наистина е много вкусен!Опитайте го,Гери....Прегръдки!:)))
ИзтриванеКазах ти аз, че не ми е познат този кох...от къде го измисли, пък чак - соц, аз къде съм била:)
ОтговорИзтриванеХареса ми!
Ми,соц е...Знам го от етърва си,която беше хамбалистка и беше донесла рецептата от ходения по състезания из ГДР-то:)))
ИзтриванеПрегръдки и успешна нова седмица,Веселушке!:))))
Интересно е!
ОтговорИзтриванеТуй ще се готви, Миленче!
Картофки, месце, заливка..ммммммм..:))))...