1 ч.ч.грухана пшеница"KRINA";
1/2 гл.червен лук;
1/2 буркан зелен фасул;
3-4 бр.печена чушка;
1/2 вр.магданоз;
щипка сух джинджифил;
1-2 скил.чесън;
сол;
ябълков оцет;
олио;
За една нощ оставяме пшеницата да набъбне в похлупен съд с 1 ч.ч.гореща вода.
Към прецедената пшеница добавяме полумесеците червен лук,нарязаните зелен фасул и печена чушка.
Заливаме с дресинга,приготвен от пасирания чесън,олиото,оцета,солта и джинджифила.
Объркваме добре,поръсваме със ситно нарязания уханен магданоз......
Да Ви е сладко!:)
Чудна салата, снимки и представяне.И аз понякога само накисвам житото в гореща вода докато набъбне, Миленка.Даже по - добре става , когато се използва термос.
ОтговорИзтриванеПоиздрави !
А, с тази салатка направо мога да си обядвам, Миленка! :)
ОтговорИзтриванеЧудесна е - богата и много полезна! За вкуса ѝ нямам никакви съмнения! Чудесна, повече от чудесна!
Поздрави и хубав ден!
Чудесна салатка, Миленка!
ОтговорИзтриванеМога да я направя и с киноа :)
Прегръдки!
Идеалнае, за вечеря дори, бих си похапнала с удоволствие само нея. Поздрави!
ОтговорИзтриванеПъстра и засищаща салата! Нямах представа че може да стане с жито!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Много питателна и полезна е твоята салата, Миленче, пълна е с вкусове и витамини! Чудесно предложение за ежедневно здравословно хранене!
ОтговорИзтриванеПоздрави!