продукти:
***блат:
2 пак.бисквити"Роден край";
150 г.краве масло(меко);
***чийз ниво:
800 гр.заквасена сметана;
275 гр.извара;
10 с.л.пудра захар;
1 с.л.канела;
400 гр.задушена тиква;
20 гр.желатин;
***тиквено ниво:
300-400 гр.задушена тиква;
150 гр.кафява захар;
канела;
Тиквата задушаваме и оставяме да изстине.
Желатина накисваме в студена вода.
Натрошените бисквити объркваме с мекото масло на тесто.С ръка оформяме блата директно в тортения поднос,в който сме поставили ринг.
Сметаната,пудрата захар,канелата и изварата хубаво разбиваме с миксера.Прибавяме 2/3 от разтопения на водна баня желатин.Прибавяме тиквата нарязана на парченца.Внимателно с шпатула объркваме и оставяме в хладилника да се стяга.Изсипваме върху блата и пак прибираме на хладничко.
Когато се стегне покриваме с пасираната тиква,подсладена с кафявата захар и с прибавен 1/3 от желатина.
Когато започне желирането и на тиквата поръсваме с канелата.
Поднасяме най-малко след 2-3 часа.
Пу първа на тази тиквичка!
ОтговорИзтриванеКолко е богат само на тиква този чийзкейк, страшно ми харесва. :) И с удоволствие бих си го забъркала, но ще си го ям сама вкъщи... Нищо, ще се радвам на твоя, Миленка. ;) Поздрави сърдечни!
ОтговорИзтриванеРазкошен е, Миленка!
ОтговорИзтриванеЕ е е е ,чуден чийзкейк си приготвила Миленка.Тиквата ни е любима, а предложението ти - чудесно.
ОтговорИзтриванеСнимките са страхотни.
Поздрави !
В сезона на тиквите ще си направя този чийз кейк.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата,Миленка!
Е, как ти дойде на ум да сложиш тази дръжчица?:) Страхотна си Миленка, а чийза е трепач! Поздрави!
ОтговорИзтриванеМиленче, едно парченце, може ли, пък и на две няма да откажа.
ОтговорИзтриванеБогат чийзкейк с любимата ми тиква!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Много ми допадна този чийзкейк, Миленка! Слънчев с аромат на есен... :)
ОтговорИзтриванеПоздравления!