продукти:
1 пак.кори"Фамилия";
около 1 кг.тиква;
200 гр.краве масло;
200 гр.тахан халва;
1 с.л.канела;
1 1/2 ч.ч. нарязани орехови ядки;
1 1/2 ч.ч.захар;
50 гр.стафиди;
***за сиропа:
2 каф.ч. вода;
1 1/2 каф.ч.захар;
1 ванилена захар;
Сиропа правим предварително и го оставяме да изстине.
Тиквата се обелва и настъргва.Задушаваме я до пълна готовност в 150 гр.от маслото.Готовата тиква объркваме със захарта,канелата,орехите(предвартелно запечени на сух тиган) и стафидите.
Застиламе тавичка с 3 кори и поръсваме с плънка.Покриваме с две кори и пак разпределяме плънка.Покриваме пак с две кори върху които натрошаваме халва.Постиламе две кори и пак тиква....Завършваме с кори.
Отгоре на тиквеника поставяме парченца от останалото масло.
Печем на 170-180С.
Готовия,топъл десерт заливаме със сиропа.
Поднасяме нарязан на парченца,
Прекрасен тиквеник!
Честит празник, Миленка! Здраве, щастие, топлина, уют и благоденствие за теб и семейството ти! Прекрасен е този тиквеник, неустоим! Поздрави!
ОтговорИзтриванеЖиви и здрави да сте, Миленка, радост и щастие да пълнят дома ти!
ОтговорИзтриванеТиквеникът е невероятен, сладък и толкова сочен!
Прегръдка и прекрасен уикенд от мен!
Миленка, чудесна идея!
ОтговорИзтриванеДа сте здрави и благословени у дома!
Прегръдка!
Тази комбинация не съм я опитвала.
ОтговорИзтриванеНо непременно ще запомня предложението ти, Миленка.
Много вкусно изглежда!
Миленче, това е неустоимо...и розова чинийка искам...
ОтговорИзтриванеТова е разкош, неустоимо предложение, Миленка
ОтговорИзтриванечудесна комбинация от вкус, аромат и визия.
Благодаря за чудесната идея, поздрави и хубава нова седмица!
Миленче, направо си е баклавица. Страхотно! Когато и да посетя блогчето ти, все си се облизвам тука :)))
ОтговорИзтриванеЧудесна комбинация Миленка.Никога не съм приготвяла у дома такова изкушение.Честит празник на Християнското семейство.Нека Св.Богородица Ви закриля!
ОтговорИзтриванеПоздрави!