продукти:
125 гр.краве масло;
500 мл.бира;
1 бр.бакпулвер;
1-2 с..л.сух джоджен;
1 с.л.захар;
1 с.л.сол;
брашно на око;
жълтък за намазване;
кашкавал/сирене за плънка;
Изсипваме бирата в дълбока купа в едно с бакпулвера,солта и захарта.Прибавяме джоджена и мекото масло.Разбиваме с миксер като постепенно добавяме брашното.Трябва да получим меко,не лепящо тесто,което разделяме на 10-12 топчета.Оставяме за двайсетина минутки да почине.
С точилка разточваме всяка топка на елипса като в единия край поставяме парченце кашкавалче или натрошено сирене,завиваме и оформяме питките.
Нареждаме ги в тавичка,покрита с хартийка.С остър нож правим разрез.С разбития жълтък намазваме печивата.Пъхваме в предварително загрятата фурна и печем на 170 С.
Вече съм почти сигурна, че си открила таен интересен рецептурник и ни изкушаваш тука ден след ден:)
ОтговорИзтриванеМного е идейна и бохчичката, кажи сега че ти си я шила и ще ни съвпадне още едно хоби:)) Миленски с Миленски такъв!
:))Ей,голям сладкиш си ми ти...............:)))
ИзтриванеВкуснотийка, Миленче! Да знаеш, че и аз ще те плагиатствам! Страхотна рецепта за гурмани! Поздрави и прегръдки!
ОтговорИзтриванеПлагиатствай си на воля,Валя...За мен ще е удоволствие:)
ИзтриванеМиленка, сигурна съм, че са чудесни!
ОтговорИзтриванеПриказни са ,Дани!Не се колебай!Лека вечер:)
ИзтриванеМиленка, интересна рецепта, аз много обичам да експериментирам с тестото и ще опитам, стана ми лубопитно за резултата.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Ще чакам да споделиш,Таня:)
ИзтриванеМного интересна рецепта, фен съм на домашния хляб и би ми било интересно! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и за теб,Павлинче!Не се колебай и ги пробвай!Лека вечер:)
ИзтриванеНе съм ползвала бира при приготвяне на хляб, правя го с газирана вода.Рецептата е много интересна, станали са чудесни хлебчета.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Радвам се ,че намина,Ели!Този път замени содата с биричка,няма да сгрешиш!
ИзтриванеСпокойна нощ:)