продукти:
100 гр.тарама(2 с.л.);
1 малка гл.кромид лук;
3-4 филийки хляб;
200-300 мл.олио;
1 лимон(сок)
50 гр.орехови ядки;
С помощта на миксер хубаво разбиваме хайвера,средите на филийките хляб,които предварително сме напокрили с вода и сме изстискали.Прибавяме олиото,ситно нарязания (настърган)кромид лук и лимоновия сок.
Ореховите ядки нарязваме и изсипваме в купата с хайвера.
Да Ви е сладко!
Орехите може и леко да запечете,но не е задължително.
Хи-хи, туй без мен си го хапвай:) Аз през това време ще се наслаждавам горе на дамата с чадърчето, т.е. ще си представям, че съм аз...романтичноооооооо
ОтговорИзтриванеОхххххх,олекна ми че не обичаш хайвер,че виж хората на долу как си точат зъбките...,няма да стигне:)))))))
ИзтриванеПоздрави и много-много усмивки,Веси!
Много обичам такива, бързи, лесни и ефектни предложения, Миленче! Страхотно е, направо ми иде да си придърпам една половинка от лимонче и да си го похапна тук и сега!
ОтговорИзтриване:)))Няма да ти стигне...Вземай повече:)
ИзтриванеОбичам хайвер, а предложението ти е различно и много добре поднесено, Миленка!
ОтговорИзтриванеЩе си хапна една филия с удоволствие, че може и две.
Поздрави!
:))))И три....Поздрави,Габи!
ИзтриванеЕх, Миленче, сега ще го мисля това дипче до довечера, че няма как сега да дръпна по магазините. Но да видиш само как ще си взема после тарама хайвер и ще си го забъркам. Е, сама ще си го хапвам май, но ще ми е много, много вкусно. :)) Страхотно е, Миленка и снимките също!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубава сряда!
Прегръдки и от мен мили,Роси!:)
ИзтриванеМиленка, идвам, чакай ме, моля!:) Така красиво изкусително и вкусно си го поднесла! Поздрави!
ОтговорИзтриване(:Колко да те чакам бе Кате?!Кое време стана?:))))))!
ИзтриванеМи ний тука, кат нямаме тарама, ко да праим сега..:(((((
ОтговорИзтриване:))))))
ИзтриванеМного често приготвям тази рецепта у дома, Миленка.Баща ми е любител на рибата и хайвера и без тях не може.От прясно уловена риба вземам хайвера и го засипвам с морска сол.Така го съхранявам в бурканче в хладилника./ зърната са в цялата ципа, неотделени / Когато разбивам хайвер го измивам и приготвям по същия начин, но разбиването става с дървена лъжица./ за да не потъмнява хайвера /.Не съм добавяла орехи, но сигурно ще стане много вкусно.
ОтговорИзтриванеПоздрави и лека седмица !
И с бадеми и лешници става,Ели!Прегръдки:)
ИзтриванеЕй, такова никога не съм правила, пък много обичам на филия хляб! Комбинацията ти звучи повече и от вкусно с тези орехи! А тарамата как я купуваш? Виждам, че ползваш и суров хайвер от риба? Аз нещо ги бъркам тези понятия. Тарамата вече термично обработван хайвер ли е?
ОтговорИзтриванеУсмивка от мен :)
Тарама хайвер знам,че се превежда като разбит хайвер:))
ИзтриванеА иначе този суров хайвер го вземам от варненския рибен пазар,но би трябвало да се продава и в някои рибни магазини.....Благодаря ти Тики,определено много ще Ви хареса тази разядка!Поздрави:)
В магазин Пикадили се продава суров хайвер за разбиване в малки кутийки.Тарамата е вече разбит суров хайвер.
ИзтриванеОтговарям на запитването.
Поздрави !