продукти:
1 ч.ч.грухана пшеница;
1/2 буркан зелен фасул;
4-5 сушени домата;
2 скил.чесън;
1/2 гл.кромид лук;
1/2 лимон;
сол;
зехтин;
Пшеницата се почиства и добре измива.Заливаме я с 1 ч.ч.гореща вода и похлупваме съда.Оставяме да престои 10-12 часа(или просто да пренощува).
Объркваме омекналата пшеница с зеления фасул ,нарязаните сушени доматчета и лимонените филета(махнали сме ципичките и кората).
Овкусяваме със счукан чесън,наситнен кромид,сол и зехтин.
При желание и наличност поръсваме с наситнен магданоз.
Tова много би ми харесало! Миленче, много интересна салатка, че и питателна. :) Хубава неделя!
ОтговорИзтриванеМиленче, изглежда много свежа и вкусна, ще я пробвам задължително. Поздрави!
ОтговорИзтриванеСтрахотна салатка си спретнала, Миленче! Направо ми се прияде, докато гледах снимките! Поздрави!
ОтговорИзтриванеМиленче, сипи едно ментово чайче, а за салатката ще размисля през това време, не за друго - нетипична комбинация, трябва ми време да улегне идеята ти...:)
ОтговорИзтриванеСалатката е чудна Миленка.Баба ми навремето правеше варено жито в комбинация със сушени плодове или зеленчуци.Здравословна и вкусна е тъй като житото се използва цялостно, с триците и зародиша.
ОтговорИзтриванеПоздрави и лека седмица!
Миленка, откъде черпиш вдъхновение за такива интересни рецепти?:) Ами всеки път ме изненадваш! Чудна е и тази салатка, прекрасна нова седмица, мила!
ОтговорИзтриванеМного интересна салатка, Миленче!
ОтговорИзтриванеЗа ракийката май е доста добра,а?..:))))
Поздрави, мила!