2 ч.ч. пюре от печена тиква със захар;
50-60 гр.краве масло;
2 шепи черни стафиди;
1 с.л. канела;
100 гр.начупен черен шоколад;
какао;
Изстиналото тиквено пюре разбъркваме с дървена лъжица в едно с мекото масло,стафидите и канелата.
Прибираме сместа в хладилник за половин-един час.
Оформяме бонбоните и овалваме в смес от какаото и начупения шоколад.
Съхраняваме на хладно.
Прекрасни са......
Много ми харесаха, Миленка! Даже не са и трудни. Ще ги пробвам!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав утрешен ден!
Тези бонбонки могат да станат и със сурова, настъргана на ситно тиква и тогава ще е още по - лесно да се направят.
ОтговорИзтриванеНо и така са чудесни.
Поздрави !
Tuk se narevdam wednaga:)
ОтговорИзтриванеОоо награбвам се с две шепи и дим да ме няма:))) страхотни са! Поздрави!
ОтговорИзтриванеПрекрасни са новите ти предложения, Миленка,
ОтговорИзтриванеочарована съм и от постните ти рецепти, а тези бонбони са неустоим разкош...
Сърдечни поздрави и хубави декемврийски дни!
Много вкусно и подходящо за постещите! Как обичам тиква, ако знаеш, сигурна съм, че ще ми харесат много!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Миленче!
То е изкушение не само за постещите, Танче, но и за всички други! Миленка, поздравления, страхотни бонбонки си приготвила!
ИзтриванеВкусно и полезно, какво може да иска повече човек. Освен да можеше да си посегне към тях. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Миленка!