продукти:
1 ч.ч.прясно мляко;
1 ч.ч.захар;
2/3 ч.ч.олио;
1 бр.яйце;
1 бр.бакпулвер;
1 с.л.какао;
100 гр.стафиди;
30-40 мл.вермут;
1 с.л.канела;
4-5 бр.карамфилчета;
брашно около 2 1/2 ч.ч.;
смлян шам фъстък;
От вечерта заливаме стафидите с вермута,за да се напоят плодовете добре.
Хубаво разбиваме бакпулвера с прясното мляко и към тази смес прибавяме яйцето,захарта,канелата и счукания карамфил.Сипваме олиото,какаото и омекналите стафидки заедно с течността(ако е останала).Постепенно приобщаваме и брашното.
Разпределяме сместа във формички и печем мъфините в предварително загрята фурна на 170С.
Поръсваме кексчетата с прахообразния шам фъстък.
Ароматът им е дълбок и чувствен,а вкусът деликатно сладък......
Чудесни са,да Ви е сладко!
И чудесно изглеждат, Миленка!
ОтговорИзтриванеХубав декември! Поздрави!
Чудесни мъфинки! С шамфъстък са станали много красиви и различни! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Миленка!
Чудни мъфинки. Миленка! А снимките са просто,,, бон-бон... бижу... !!! Очарована съм, да знаеш!
ОтговорИзтриванеНакиприла си ги добре!
ОтговорИзтриванеОтскоро си купих форма за мъфини, Миленка.Изпробвахме няколко рецепти за мъфини, но твоите с шам - фъстък изглеждат чудесно.Ще ги пробваме, когато завършат постите.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
О, голяма вкусотия, страхотна рецепта със стафиди, вермутче и всичко останало и за капак, шам-фъстъка! Жестоки! Прегръдка, Миленка!
ОтговорИзтриване