продукти:
2 бр.яйчен блтък;
1 ч.ч.захар;
2 с.л.какао;
80 гр.бял шоколад;
80 гр.сурови лешникови ядки;
щипка сол;
1 ч,л,лимонов сок;
1/2 ч.л. смлени портокалови корички;
Включваме фурната на 180С-200С.
Нарязаните или едро счукани ядки запичаме на сух тихан.Оставяме ги да изстинат.
Нарязваме шоколада на средни парченца.
Разбиваме с миксер белтъците с щипката сол и лимоновия сок на твърд сняг.Постепенно добавяме захарта,какаото и портокаловия аромат.
Разбърквайки внимателно с шпатула приобщаваме към белтъчната смес шоколада и ядките.
Оформяме сладките с чаена(супена) лъжица в тава,покрита с домакинска хартия.
Изключваме фурната и пъхваме сладките в нея.....Не отваряме повече врата на фурната до след
3-4 часа когато спокойно може да се насладим на хрупкавите,ароматни сладки.
Чудесни са, Миленка!
ОтговорИзтриванеИ как ухаят...
Хубав уикенд от мен!
Ти може да си ги забравила, обаче аз ще ги запомня:))) Честит Никулден, Миленка, с пожелания за здраве и благополучие!
ОтговорИзтриванеАма тия сладки са много благодатни за импровизации, Миленче...и твоите са чудни!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ви момичета :))))
ОтговорИзтриване