продукти:
300 гр.червена леща;
300 гр.карфиол;
300 гр.моркови;
1 гл. кромид лук;
2-3 скил.чесън;
1/2 връзка магданоз;
сол;
50 мл.готварска сметана
В литър и половина подсолена вода сваряваме всички зеленчуци,измити и едро нарязани.
Пасираме и добавяме сметанката.
Сервираме с лимон и гарнираме супата с морковен чипс.
Чипса от моркови го правя като нарязвам с белачката няколко моркова.Посолявам и овалвам в малко зехтинче.Запичаме във фурната.
Любима в нашето семейство :) Поздрави !
ОтговорИзтриванеМиленче, и на нас много ни харесва, но досега не съм добавяла карфиол, ще пробвам. Поздрави!
ОтговорИзтриванеИнтересна комбинация между карфиол и червена леща.Какъв ли е вкусът ?
ОтговорИзтриванеПоздрави Миленка!
Много апетитна и вкусна изглежда! Поздрави!
ОтговорИзтриванеСтрахотна, тъкмо съм на темата. ще се възползвам! Прегръдка от мен!
ОтговорИзтриванеДнес в блоговете има заговор с леща:)))) Въпреки, че и ние сме на леща днес, с удоволствие бих пробвала и твоята, защото изглежда много много вкусно! Чудесна рецепта, Миленка !Прегръдки!
ОтговорИзтриванеПрегръдки за всички Ви:))))))
ОтговорИзтриванеЛека вечер!