продукти:
4 бр.яйца;
6 с.л.захар;
7 с.л.(с връх)брашно;
1/2 каф.л.бакпулвер;
2 с.л.ликьор"Амарето";
2 с.л.олио;
щипка сол;
300 гр.шипков мармалад;
50-60 гр.печен белен фъстък(без сол);
течен шоколад за украса;
Белтъците с щипката сол избиваме на сняг.
Жълтъците и захарта разбиваме на пухкав крем.Към него прибавяме бакпулвера,ликьора и брашното.Постепенно приобщаваме белтъчния сняг,размесвайки с шпатула.
Изсипваме в широка,покрита с хартия тава и печем в предварително загрята фурна на 200С.
Готовия блат обръщаме върху кърпа и така както е с хартия навиваме на руло и когато леко поизстине развиваме и махаме хартията.
Намазваме с мармалада и поръсваме с фъстъчените ядки.Навиваме рулото и украсяваме с течния шоколад.
Да Ви е сладко!
Миленка, това е един десерт от детството ми :)
ОтговорИзтриванеХубава неделя от мен!
Така е,Дани....Този десерт е от непреходните:)))Чудесна нова седмица:)!
ИзтриванеДа знаеш как обичам такива сладкиши, Миленка! Поръчвам си едно по-голямо парченце от твоя, докато си го приготвя у дома! Поздрави!
ОтговорИзтриванеРадвам се ,че провокирах апетита ти,Валя:)))))Прегръдки!
ИзтриванеМиленче, дали е останало парченце от това уютно предложение... Прекрасен сладкиш!
ОтговорИзтриванеПоздрави. :)
:)Усмихна ме,Гери,благоадря ти!
ИзтриванеСтрахотное станало!Хубава седмица!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Траянче:)
ИзтриванеМиленче,
ОтговорИзтриванетвоето руло ми напомни за детството.Баба ми правеше подобно руло с домашен шипков мармалад.Чудесно се е получило.
Поздрави !
:))Радвам се,че съм допринесла до хубавия спомен,Ели!И моят мармалад е домашен,правим си почти всяка година.....Поздрави :)
Изтриване