продукти:
3-4 бр.патешки бутчета;
1 ч.ч. грухано жито;
1 с.л.доматено пюре;
2 бр.моркови;
1/2 вр.магданоз;
1 стрък праз/1 гл.кромид лук;
сол;
пипер меланж;
3 с.л.кисело млеко;
1 бр.яйчен жълтък;
Патешките бутчета сваряваме в херметическа тенджера в подсолена вода.
Прецеждаме бульона(ако се е отделила повечко мазнинка я отделяме.бихме могли да я използваме за други ястия.)и в него пускаме нарязаните на ситно праз,моркови и магданозени дръжчици.След като са повряли 5 минутки прибавяме и почистеното жито заедно с накъсаното месце и доматеното пюре.
Готовата супа застройваме.Поръсваме с пипер и свеж магданоз и се наслаждаваме на прекрасната супа.....
Чудесна супичка, Миленка, ще си заделя купичка и от нея:))) Поздрави!
ОтговорИзтриванеМного интересна супичка, Миленка, не съм яла жито така, но не е късно да опитам:)
ОтговорИзтриванеИзглежда много апетитно! С удоволствие бих си хапнала!
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
Чудесный рецепт! Очень вкусно и аппетитно!!!!!!!!!!!!!!!!
ОтговорИзтриване