8-9 бр.средни чушки за пълнене;
400-500 гр.стар боб;
2 стр.селъри(2-3 стр.кервиз);
2 бр.моркови;
1 стр.праз;
1 буркан белени домати ;
сух джоджен;
сол;
брашно за "капаче";
300 мл.доматен сок;
олио;
В подсолена вода сваряваме стария фасул.Отцеждаме и оставяме да изстине.
Филмираме с олио тиганчето и когато загрее мазнината пускаме кубчетата морков и ситно нарязания праз.Разбъркваме и след 4-5 мин. прибавяме ситно нарязаните домати,а след тях парченцата от половината селъри.Когато доматите поизврят Изсипваме и бобчето.Поръсваме с ароматния джоджен,намаляме температурата и оставяме да си къкри до пълното абсорбиране на течността.
Пълним чушките с боба.поръсваме с брашно отворчетата и поставяме в съда за печене.Поливаме с доматения сок ,олио и поръсваме с останалата целина.Похлупваме и печем до готовност.
Да Ви е сладко!
Ох, чуднички и препеченки:)
ОтговорИзтриванеМного ги обичам, Миленче, мога да ги ям всеки ден, толкова ги обичам! Как хубаво изглеждат, точно преди обяд...
ОтговорИзтриванеПоздрави!
А аз май не съм опитвала даже, по нашия край липсват тези вкусни чушки. Миленче, ще си опита от твоите, ако разрешиш. :)
ОтговорИзтриванеИзглеждат чудно апетитни! :)
Поздрави сърдечни!
Прекрасни са Миленка, приготвям ги често у дома със сурови, сушени или печени червени пиперки.
ОтговорИзтриванеПоздрави и Честит празник на всички Ивановци !
Чудни чушки, Миленче! Направо си дърпам чинията :))))
ОтговорИзтриванеПоздрави и прегръдки!
Ами ще ми е сладко със сигурност, Миленка, ама ти да ми ги приготвиш! Много апетитни, бре! Поздрави!
ОтговорИзтриване