1 ч.ч.ориз;
2-3 с.л.доматено пюре;
1/2 стр.праз-лук;
1-2 бр.моркови;
2/3 ч.ч.олио;
1 кубче зеленуков бульон;
черен пипер;
кимион;
сух джоджен;
сол(при нужда);
листа от кисело зеле;
Оризът,настъргания морков,наситнения праз и половината от олиото се объркват.Прибавяме и доматеното пюре заедно с подправките.
Подготвяме си листата като махаме кочанчетата и си ги накъсваме или нарязваме на парченца,чиято големина определяме сами(аз обичам по-малките сармички).
Подреждаме в гювеч или йена тенджерка.Покриваме сармите с вода или с комбинация(вода -зелев сок).Поливаме с останалата половинка олио.Похлупваме съда или покриваме малките пашкулчета със зелеви листа и печем до пълното извиране на течността.
Да Ви е вкусно!
Миленче, може ли едничка... :) Ох, тези сармички, отвсякъде приканват, чудни! :)
ОтговорИзтриванеМного апетитни са Миленка, изненада ме кимиона в тях.Прекрасно си ги заснела, изкушават още от снимките.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Аууууу Миленче, събра ми очите с тез сърмички. Чудно, чудно, чудно!
ОтговорИзтриванеХаресват ми много, особено момента, че има праз и джоджен! Прекрасни! Прегръдка и ЧНГ!
ОтговорИзтриванеМда, и аз слагам задължително и праз, и джоджен, но обикновено правя само за Бъдни вечер!
Изтриване