продукти:
800 гр.нахут-консерва;
1 малка гл.кромид лук;
3 бр.манатарка(пържени-консерва);
1/2 с.л.сол;
1/2 с.л.млян кимион;
3-4 щипки къри;
олио;
галета;
Нахута(отцеден от течността) намачках с ръце,но ако решите спокойно можете да го пасирате в блендер.
Прибавих настъргания кромид,нарязаната на ситно манатарка,кърито и кимиона.Посоляваме и оставяме нахутената смес да отпочине за половин час.
Оформяме с намазнени ръце кюфтенца,които подреждаме в покрита с хартия тавичка.
Отгоре ги поръсваме с галета и печм до порозовяване на 170С.
Чудесни са сигурно на вкус, Миленка.Изпечени нямат добър външен вид, но нахута е вкусен, особено това съчетание от подправки.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Много обичаме нахута. Представям си колко са вкусни, Миленче!
ОтговорИзтриванеДа призная, готвила съм само веднъж-два пъти нахут. Интересно ми звучи това предложение, Миленче. Обещаваш ли да е вкусно?:)
ОтговорИзтриване