1 кг.рагу;
1/2 ч.ч.ориз;
1-2 моркова;
1 гл.кромид лук;
1 вр.магданоз;
сол;
черен пипер;
****застройка:
1ч.ч.кисело/пресно млеко;
1 бр.яйце;
В подсолена вода сваряваме рагуто така,че месото да пада от кокала:) като регулярно отпенваме бульона.
Прецеждаме ако се налага бульона и като заври изсипваме в него нарязаните на ситно кромид,моркови и магданозени дръжчици.Добавяме и накъсаното месо и ориза.
Готовата супа застройваме и поднасяме със свеж магданоз.Поръсваме със смлян черен пипер.
Да Ви е вкусно!
Вкуснотийка си е тази супичка, Миленка! Само дето аз хич не обичам ориз в супите. Може би ако вместо ориз и добавя кус-кус? Дали ще стане?
ОтговорИзтриване:)Разбира се,че ще стане!Прегръдки,Валя и прекрасна неделя:)!
ИзтриванеЧесто правя тази супичка, аз я предпочитам с ориз, но може и с фиде, или както обича Валя - с макаронки някакви:)
ОтговорИзтриване:)
ИзтриванеЧудесен да февруари за теб и семейството,Веси!:)
Топла супичка, точно за подгряване в зимните дни!
ОтговорИзтриване:)Така е,Жани!Тя тази година зимата е малко неуютна(безснежна),но нищо поне студа го има:))
ИзтриванеПоздрави и прекрасен ден!:)И месец!