продукти:
100 гр.тъмни стафиди;
100 гр.орехови ядки;
сусам за овалване;
30-40 гр.бял шоколад;
Ореховите ядки ги запичаме и оставяме да се охладят.
Сусамът също предварително запичаме във фурната или на тиган да порозовее леко.
В блендер смиламе орехите и стафидите.От получената смес оформяме топченца с големина на орех.Овалваме в сусама и леко притискаме средата с показалец.
Белия шоколад разтапяме на водна баня и с помощта на лъжичка сипваме във вдлъбнатините.
Може да украсим с по една стафидка за разкошество:).
Да Ви е сладко!
Много апетитни са станали , Миленка!
ОтговорИзтриванеАми, чудни са! И толкова полезни. :) Бих пропуснала само шоколада, ще ми дойде в повече сладкото. ;)
ОтговорИзтриванеПрегръдки, Миленка!
Прекрасна рецепта, Миленка.Чудесни снимки, подканящи да ги изпробваме.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Сладурски са! А това сърцО за кого е:))
ОтговорИзтриване