1 кг пилешки дробчета;
2 бр.зелени чушки;
1 вр.зелен кромид;
200 мл.доматен сок(домашен);
кимион;
сол;
олио;
копър/магданоз;
Дробчетата,които сме измили и почистили предварително кипваме в подсолена вода за 10 минутки.
Изцедените дреболийки ги разстиламе в тавичка,посоляваме и поливаме с доматен сок и малко олио.
Печем за 20 мин.на 170С.Добавяме нарязаните на едро зеленчуци.Объркваме,поръсваме с кимиончето и допичаме за още 10-15 минутки.
Поръсваме със свежия копър или магданоз и поднасяме с усмивка:)!
Ако обичате лютичко спокойно преди да запечете поръсете с лют пипер.
Може би Ви направи впечатление,че черен пипер не съм добавяла,но това е поради причината,че в нашия доматен сок има малко от подправката,та ако ползвате различен от домашен сложете и черен пипер щипка-две:)!
За мене дробче дали остана?
ОтговорИзтриванеПисах ти в моя блог, но не знам видя ли...командировката ми се отмени, бедна бюджетна институция сме все пак...:)
ИзтриванеМиленка,
ОтговорИзтриванепочитател на дробчетата в къщи е баща ми.Но аз винаги ги правя като предварително си правя соса от лук, пиперки и домати.След това леко задушавам дробчетата без сол в мазнина и малко вода.Когато са готови добавям и зеленчуците.Твоят вариант е малко по - различен, но знам ,че солта трябва винаги да се прибави накрая, от нея дробчетата стават твърди / когато се сложи в началото /.
Поздрави !
Ех, че ги обичам точно така, Миленка. За жалост, само аз, но това не ми пречи да си ги готвя от време на време. Чудесни са станали!
ОтговорИзтриванеТака не съм яла, но винаги мога да опитам. Поздрав, Миленче!
ОтговорИзтриванеДопълвам с картфено пюре и чаша винце и мммммм..пей сърце, Миленче!!!
ОтговорИзтриванеМиленче, пак си във вихъра си. Няма да откажа и на дробчета и на рулцето на шейха. Хубав ден!
ОтговорИзтриване