продукти:(за около 50 бр.)
300 гр.черен шоколад;
400 гр.млечен шоколад;
300 мл.течна сметана сметана (не подсладена);
***шам крем;
1 пак.пудинг"Ванилия"(без варене);
200 мл.непосладена течна сметана;
200 мл.прясно млеко;
2 с.л.млян шам фъстък;
нарязани ядки от шам фъстък за декориране;
На водна баня разтапяме начупените шоколади.Към вече течната шоко маса постепенно добавяме малко по малко сметаната.Получаваме една гъста, лъскава и жива шоколадова материя.
Разпределяме в силиконови или хартиени формички като се справяме помоща на четка или лъжичка.
Оставяме шоколада на хладно да се стегне като не го бараме поне 2-3 часа .
Приготвяме и прекрасния крем с помощта на миксер,с който разбиваме гореспоменатите съставки.С него пълним шоколадовите чашки и поръсваме с предварително нарязаните ядки.
Да Ви е сладко!
Ах, каква си бонбоноправачка ти:)) или бонбонена фея ще те кръстя накрая...чудесни са!
ОтговорИзтриванеГолеми вкусотийки на една хапка:) Хубава седмица, Миленка!
ОтговорИзтриванеКак добре си им сложила името, Миленка! Много симпатично звучи, както и бонбоните най-вече :)
ОтговорИзтриванеПоздрави! И успешна "шокошами" седмица :)
Тези шокошами ми звучат толкова японски, Миленка! А то било българско лакомство, но пък какво лакомство само!
ОтговорИзтриванеПрекрасни са!
Благодаря за идеята и поздрави!
усещам, че ще сме подложени на бонбонен тормоз;) Много добра идея, Миленка. Аз си събирам всякакви идеи за бонбони, така че и тази влиза в колекцията. Хубава седмица!
ОтговорИзтриванеОх, великолепни са... Миленче, да не търсиш къде се е изгубил един, а може и два... :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Ай, ай какви прелести виждам тук! Няколко за мен, моля! Поздрави!
ОтговорИзтриванеПрекрасни сте момичета и така мило ми става когато чета коментарите............Прегръщам Ви и пожелавам да изживеете един прекрасен пролетен вторник!
ОтговорИзтриване