продукти:
**блат:
около 500 гр.курабийки;
около 80 гр.краве масло;
**крем:
3 бр.банани;
1 ч.ч.фини овесени ядки;
100 гр.стафиди;
50 мл.уиски/бренди;
1 шепа запечени орехи;
1 шепа сурови ядки(микс);
1/2 каф.л.канела;
**украса:
1 банан;
1 каф.ч.кристална захар;
сурови ядки;
Смиламе "забравените"великденски курабийки и ги объркваме с разтопеното масло.В подносната чиния ограничаваме с подвижен тортен пръстен и в него изсипваме омаслените трихи.хубаво претискаме с ръка и така оформяме блата.
В чопър слагаме всички продукти,изброени за крема и с няколко натискания на копчето той е готов.Разпределяме кремообразната смес върху блата и заравняваме като през това време сме сложили на котлона захарта ,за да я карамелизираме.В карамела овалваме банановите резенчета и ядките и украсяваме с тях сладкиша.
Прибираме в хладилник до поднасянето и....
Прелестен десерт!
От шрифта не се разбират някои цифрички, Миленче. Добре ще еда го коригираш. Иначе тортата изглежда сочна и в същото време хрупкава.
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
Чудесна торта Миленка.Поздравления за новата визия на блога.Крема и украсата на тортата са страхотни.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Чудесна е, Миленка!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Това ще да е голяма вкусотия! :))) Обичам такива комбинации!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Миленка!
Ехаа, рециклиране на курабийки :)
ОтговорИзтриванеСупер идея, Миленка, макар у нас курабийките да не оцеляват дълго време :)
Много готина идея и торта! Поздрави!
ОтговорИзтриванеВярно е прелестен десертът, Миленка! Ще се възползвам от идеята ти и взема да направя нещо подобно и аз!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Страхотно предложение! Обичам да рециклирам, а карамелената заливка е чудесна!
ОтговорИзтриванеGrazie per il commento, ricambio con piacere .
ОтговорИзтриванеDebora
От къде го измисли пък това:))
ОтговорИзтриванеЕй така е - който си забравя и не изяжда курабийките...:))