продукти:
500 гр.едър смилянски боб;
300-400 гр.пушен свински бут;
400 гр.белени домати;
2 стр.пресен чесън;
1 гл.кромид лук;
2 бр.зелени чушки;
1 с.л.червен пипер;
олио/зехтин;
сол;
сух джоджен;
магданоз;
От вечерта накисваме боба.Сваряваме го в подсолена вода,като първата вода я изливаме.
Вече след като сме заляли с чиста водичка поставяме в съда и месото,което е хубаво да е с кост.Посоляваме и варим до готовност,аз обичам това ястие да е гъсто или течността да е като за яхнийка.Накъсаното месо връщаме в тенджерката при боба.
В тиганче затопляме олиото и леко завъртаме наситнените лук ,чесън и чушките,докато се избистри кромидът.Изсипваме и доматите,след тях и червения пипер.Сместа от тигана преместваме при ястието.Поръсваме със стрития джоджен.
Поднасяме с пресен магданоз!
Очень аппетитное блюдо!
ОтговорИзтриванеМиленка, чудесно е станало!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава неделя!
Чудесно е !
ОтговорИзтриванеЕто на това се казва: вкусотия от класа :)))
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмивки за прекрасната чинийка, Миленка!
Много апетитно, Миленче!
ОтговорИзтриванеЛеле, как обичам такъв боб! Миленка, страшна вкусотия! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеМиленка, това си е превъзходно ястие, ма за по-хладни дни. Дали да не си пожелая да захлади? Или по-добре да изчакам есента;) Поздрави и хубава седмица.
ОтговорИзтриванеМислих си тези дни за бобена манджичка,
ОтговорИзтриванеа твоята каква хубава е станала! Поздрави!
Толкова е апетитно!
ОтговорИзтриванеТолкова е вкусно!
Толкова е домашно!
Прегръдки, Миленче!
Ухх, че вкусотия! Много носталгично някак :)
ОтговорИзтриване