***продукти:
4 ч.ч.пресято бяло брашно;
100 гр.орехови ядки;
3 с.л.ленено олио;
2 с.л.оцет;
1 кубче мая;
1/2 ч.л.сол;
1 ч.л.захар;
50 гр.меко масло;
***поръска:
смес от семена;
ронена чубрица;
кашкавал;
Пресяваме брашното,объркваме го със счуканите орехови ядки,захарта и солта.Правим кладенче в което натрошаваме маята,сипваме олиото и оцета.Постепенно добавяме вода до като получим меко тесто.
Оставяме покритото тесто на топло да втаса.
Повторно омесваме и вече може да оформим питата в тавичка,предварително покрита с хартия.
Оставяме за второ втасване.Намазваме с разтопено масло и поръсваме със семената и чубрицата.
Печем на 160-170С.Малко преди изкарване от фурната поръсваме и с настърганото кашкавалче...(аз малко се улисах:))
Отчупвам си едно залче, нали може? Страхотна питка с толкова много семена.
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмихат ден!
Изключително апетитна ! Поздрави :)
ОтговорИзтриванеЩом има орехи се нареждам и аз, чудесна е питката Миме!!
ОтговорИзтриванеПоздрави!!
Ох, с тази препечена коричка...ммммм....Вкусно!!!
ОтговорИзтриванеЕдно крайче поне остана ли или закъснях пак?
ОтговорИзтриванеРазкошна вкусотия!
ОтговорИзтриванеМиленче,идва ми да си отчупя от препеченкото кашкавалче по ръбчето,питката ти е великолепна!Прекръсен,слънчев и усмихнат юни!
ОтговорИзтриване