Конкильони се нарича пастата с форма на големи мидени черупки.Прекрасни макарони,които дават възможност на фантазията ни да се вихри на воля:)............
продукти:
300 гр.тестени миди;
****плънка:
300 гр.телешка кайма;
300 гр.свинска кайма;
5 скил.чесън;
сол и черен пипер;
зехтин;
*****доматен сос:
2 бур.белени домати;
1 бр.морков;
1 гл.кромид лук;
2 скил.чесън;
2 с.л.захар(равни);
сол;
босилек;
настърган кашкавал;
Пасираме доматите и заедно с наситнените лук,морков и чесън заедно с останалите продукти слагаме в удобна тенджерка и на тих огън оставяме да изври течността и разбърквайки да получим прекрасен доматен сос "на мазнинка".
Загряваме зехтина,с който сме покрили дъното на тиганчето и добавяме двата вида мляно месо и накълцания чесън.разбъркваме за да раздробим и запържим месото.Посоляваме с подправките и оставяме готовата плънка да поизстине......
През това време пълним тенджерка с вода която оставяме да заври и когато това се случи пискаме една по една мидите за 2-3 мин.Прецеждаме и обливаме със студена вода.
Сосът изсипваме в тавичка и в него подреждаме вече напълнените с кайма макарони.Поръсваме с кашкавал и запичаме за 10-15-20 мин.
Поднасяме с хубаво бяло вино.......
Прекрасни макарони си приготвила, Миленка, при това с любимия ми доматен сос! И снимките са много апетитни!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
С удоволствие бих опитала!
ОтговорИзтриванеПриятна вечер, Миленка!
Миленка,
ОтговорИзтриванезнам за тази паста / с форма на големи мидени черупки /, но не знаех ,че се казва конкильони.Не съм виждала да продават тази паста и бих искала да те запитам откъде я закупи.Прекрасно ястие се е получило.
Поздрави !
Във Варна от "Кауфланд" последния път ги купих,Ели :)!
ИзтриванеПрегръдки и от мен:)))))!
Любимо и много вкусно ястие си ни поднесла, Миленка!
ОтговорИзтриванеХубав ден ти желая!
Много са апетитни,Миленче!Добре ме подсещаш,че имам да довърша един пакет,даваш много добра идея,благодаря ти!Хубава седмица с много слънце и усмивки!
ОтговорИзтриване