продукти:
2 бр.задни заешки бутчета;
2 бр.предни заешки бутчета;
2 бр.заешки бон филета;
5-6 бр.чери доматчета;
1 ч.ч.почистени череши;
3 гл.воден кромид лук;
5-6 скил.чесън;
200 мл.бяло вино;
300 мл.вода;
перата на 1 вр.пресен кромид;
сол;
черен пипер;
сумак;
чесън на прах;
2 дафинови листа;
3 с.л.брашно+1 с.л.червен пипер за паниране на месото;
олио;
Заешкото месце посоляваме със сол,пипер,чеснов прах и сумак.Оставяме за 15-20 минутки,а през това време приготвяме зеленчука,който от своя страна трябва да е едро нарязан(черешите и доматчетата-НЕ).
Покриваме дъното на тенджерката с олио и го загряваме добре.В него запържваме месото,което сме панирали в брашнената смес.Изкарваме върху домакинска хартия да се отдели излишната мазнина.
Отново връщаме заешкото в съда за готвене като по между му изсипваме и зеленчуците заедно черешите и дафиновите листа.
Заливаме с виното и водата,а ако преценим поръсваме и допълнително със сол.
Оставяме на тих огън ястието да си къкри за 30-40 мин.
Поднасяме с гарнитура или без,въпрос на желание...Аз поднесох с булгур,неварен.
Да Ви е сладко поне наполовина колкото ни беше сладко на нас,това ще е гаранция,че ще има бис:)!
Още една вкуснотийка си показала, Миленка! Браво, много ми хареса!
ОтговорИзтриванеПоздрави и слънчев ден!
Оригинално предложение :) Не съм го готвила с череши, даже и не бях чувала, но изглежда много добре и без съмнение е вкусно :)
ОтговорИзтриванеМного интересна комбинация, Миленка! Поздрави!
ОтговорИзтриванеМиленка, това с черешките със сигурност ще ни хареса!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Заешко съм правила един път и не се справих много добре, обаче сега може да да повторя! Жестока рецепта! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеА, не - за милата животинка няма да се разберем:((
ОтговорИзтриване