продукти:
600 гр.пилешко филе;
2 бр.моркови;
1/2 гл.червен кромид;
1 бр.тиквичка;
2 скил.чесън;
2 с.л.пармезан;
2 бр.яйца;
черен пипер;
сол;
олио за оформянето;
Тази рецепта е от графа"бързи и вкусни".
В блендера смиламе месото и зеленчука.
Получената месно-зеленчукова кайма овкусяваме и омесваме с яйцата и пармезана.
Прибираме съда в хладилник най-малко за два часа.
Оформяме кюфтетата с намазнени ръце и печем на грил тиган или на барбекю.
Поднасяме с любим сос и свежа салата:)
Чудесни рецепти си публикувала Миленче в мое отсъствие.Хареса ми питката с орехи, супата с маруля, Табулето, но и кюфтетата от пилешко филе не отстъпват на останалите рецепти.Правила съм студена супа с маруля, става много вкусна, но твоят вариант също е много интересен.А табулето става най - вкусно с турският булгур, защото той най - добре омеква.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Ах, Миленка! "Зарибиха" ме твоите кюфтенца... потекоха ми лигите... Утре ще ги направя!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Страхотни кюфтенца, особено с доматче отгоре са неустоими! Поздрави!
ОтговорИзтриванеКаква вкусна куличка си построила, Миленка!:) Вярвам ако разваля част от нея няма да се разсърдиш?:))) Поздрави!
ОтговорИзтриване