Другата ми идея бе да сложа и нещо зеленичко в ориза и като се огледах в хладилния шкаф зърнах една марулка,която леко ми "намигна",че е готова да се жертва....
Получи се много вкусно ястие, с което нямаше как да пропусна да Ви запозная!
продукти:
1,500 кг.телешко сукалче;
200 гр.ориз;
2 моркова;
1 шепа сушени челядинки;
1 маруля;
1 вр.зелен лук;
джоджен(и сух и пресен);
черен пипер;
олио;
сол;
Месото натриваме със смес от сол и черен пипер.
Оризът объркваме с нарязаните:маруля,лук,морков и пресен джоджен.Прибавяме сушените ароматни гъби и останалите подправки.
В съда,избран от нас разпределяме месото и ориза.Ливваме олио,добавяме вода в съответното съотношение,подходящо за ориза.Покриваме с алуминиево фолио и печем на 170С за час -час и половина.
Проверяваме!
10-15 мин. преди да сервираме махаме фолиото и запичаме за коричка........
Бон апети!
Миленче, нека да е гергьовско, щом си рекла. :)
ОтговорИзтриванеМисля, че изглежда много апетитно! Чудесно си сготвила, така да е уютно при теб... Да ви е сладко вкъщи и хубава вечер! :)
Миленче,
ОтговорИзтриванемного вкусно и ароматно ястие се е получило.Телешкото , особено ако е крехко и младо се смята за едно от най - диетичните меса.А марулката, оризът и челядинките чудесно го допълват.
Поздрави !
Личи си,че е станало мозък крехко,Миленче,поздравления за майсторството!Хубава вечер!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ви момичета за оценката......
ОтговорИзтриванеВесело и безгрижно лято:))))))
Ама то направо си изглееежда гергьовско:))
ОтговорИзтриванеОбожавам манджиците ти, Миленче, такъв уют носят!