продукти:
1 бр.яйце;
120 гр.краве масло;
2 с.л.кисело мляко;
20 капки есенция"Ванилия";
1 ч.ч.пудра захар;
2 1/2 ч.ч.брашно;
1/2 ч.л.сода за хляб;
щипка сол;
сливи (сини,ренготи,карловки);
Пресяваме брашното и му правим кладенче,в което чукваме яйцето.Прибавяме и киселото мляко в коети сме погасили набухвателя.Прибавяме захарта,солта,мекото масло и есенцията.Омесваме меко маслено тесто което разделяме на три топки(така ще ние по удобно.
всяка топка правим с ръце на като руло с дебелината на палец.С дръжката на дървена лъжица правим улейче като леко изнасяме тестото на страни така ,че да се образуват бордчета.
Нарязваме на 1 см.и на всяко парченце поставяме по половин слива("Карловка")или 1/4 синя слива.
Печем на загрята фурна при 170С.
Поръсваме с пудра захар.
Много интересен начин на оформяне на сладките. Представям си хрупкавостта на масленото тесто и вкуса на сливите.
ОтговорИзтриванеХубав неделен следобяд, Миленка!
Чудни,чудни,чудни!Мек плод върху хрупкава бисквитка-страхотно съчетание,Миленка!Благодаря за споделената рецепта,поздрави от мен и ведра седмица!
ОтговорИзтриванеМного ефектни, красиви лодчици - разкошни сладки, Миленка,
ОтговорИзтриванестрахотна комбинация между масленото тесто и свежия плод...
Благодаря за чудесната идея, поздрави за теб и хубаво лято.
Еми прекрасни са, ей тези на филийките за мен, ако може:)
ОтговорИзтриване