продукти:
600 гр.свински бут;
300 гр.чушки;
300 гр.малки главички лук;
300 гр.тиквички;
1 стиска киселец;
5-6 връхчета джоджен;
1 ч.л.червен пипер;
2-3 с.л.сос "Уотчестър"
сол;
олио;
поръска:
3-4 филии хляб;
3-4 скил.чесън;
2 с.л.краве масло(олио);
черен пипер;
червен пипер;
Месото нарязваме на късове и овкусяваме със соса и сол.
Покриваме дъното на тиганче с олио и когато мазнината се загрее пускаме обелените лучкета,почистените и нарязани чушки.Разбъркваме до избистрянето на кромида и добавяме едрите парченца тиквичка заедно с месото.Поръсваме с червен пипер и след 2 мин дърпаме съда от котлона.
Всичко което е в тигана изсипваме в глинен гювеч и прибавяме накъсаните киселец и джоджен.Сипваме 150 мл.вода и пъхваме в студена фурна.
Печем час и половина на 180С след което махаме капака и поръсваме с хлебната смес,която предварително сме приготвили(всички съставки сме смлели в блендера:)).Запичаме за още двайсетина минутки....
Поднасяме със сезонни зеленчуци!
Чудесно е, Миленка, ухае на билки и лято! :)
ОтговорИзтриванеА аз... Толкова се изкуших, че си хапнах даже свинско със зеле, което майка ми осигури тези дни. По никое време...
Поздрави!
Миленка, царица си на апетитните манджички...
ОтговорИзтриванеЩом е в гювеч... със сигурност ще е прелестно! Поздрави, Миленка и слънчево лято на село!
ОтговорИзтриванеГоляма вкусотия! Щом е на село, значи ухае божествено:)
ОтговорИзтриване