НА СЕЛО:СВИНСКО ПО ПРОВАНСАЛСКИ



продукти:

600 гр.свински бут;
300 гр.чушки;
300 гр.малки главички лук;
300 гр.тиквички;
1 стиска киселец;
5-6 връхчета джоджен;
1 ч.л.червен пипер;
2-3 с.л.сос "Уотчестър"
сол;
олио;

поръска:

3-4 филии хляб;
3-4 скил.чесън;
2 с.л.краве масло(олио);
черен пипер;
червен пипер;

Месото нарязваме на късове и овкусяваме със соса и сол.
Покриваме дъното на тиганче с олио и когато мазнината се загрее пускаме обелените лучкета,почистените и  нарязани чушки.Разбъркваме до избистрянето на кромида и добавяме едрите парченца тиквичка заедно с месото.Поръсваме с червен пипер и след 2 мин дърпаме съда от котлона.
Всичко което е в тигана изсипваме в глинен гювеч и прибавяме накъсаните киселец и джоджен.Сипваме 150 мл.вода и пъхваме в студена фурна.
Печем час и половина на 180С след което махаме капака и поръсваме с хлебната смес,която предварително сме приготвили(всички съставки сме смлели в блендера:)).Запичаме за още двайсетина минутки....
Поднасяме със сезонни зеленчуци!





Коментари

  1. Чудесно е, Миленка, ухае на билки и лято! :)
    А аз... Толкова се изкуших, че си хапнах даже свинско със зеле, което майка ми осигури тези дни. По никое време...
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Миленка, царица си на апетитните манджички...

    ОтговорИзтриване
  3. Щом е в гювеч... със сигурност ще е прелестно! Поздрави, Миленка и слънчево лято на село!

    ОтговорИзтриване
  4. Голяма вкусотия! Щом е на село, значи ухае божествено:)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар