продукти:
1 бр.пилешка пържола от бут(без кожата);
1 гл.кромид лук;
1 бр.морков;
1/2 ч.л.суха мащерка;
1/2 вр.магданоз;
1 ч.ч.ориз;
черен пипер;
сол;
пилешки кожички;
олио;
С пилешките кожички се сдобих като купих пилешки,бутни пържолки с кожа и просто вместо да я хвърля я запазих за това прекрасно ястие,което търпи много промени,които ще дават възможност на сармите всеки път да са различни:)))
В блендера смиламе пържолата,лука,моркова и магданоза.В купа объркваме сместа,ориза,мащерката,солта и пипера.Добавяме малко олио.
Във всяка кожичка слагаме плънка,завиваме пашкулчето,стегнато и нареждаме в тавичка с отвора на долу.
Пак поливаме с малко оливце.Поръсваме с малко солчица.Сипваме вода,така че да покрие едва-едва сармите и покрити с фолио или хартия ги печем на 180С за около 30 мин.Отвиваме и запичме до готовност.
Да Ви е сладко!
Нееее! :O: Не и в пилешки кожи?! Те са толкова тлъсти, Миленка, наистина ли можеш да ги ядеш?
ОтговорИзтриване:)Прекрасни са...!Стават толкова хрупкави!
ИзтриванеА по повод тлъстината,олиото което е в рецептата е 1 с.л....так че тлъстите кожички дават мазнинката на цялата прелест:)
Прегръдки момичета!
Възможно е, Миленка! Но мазнините в съда, в който са печени тези прелести, аз задължително бих изхвърлила, без остатък и бих сервирала сърмичките в чист съд, в компанията на прясна салата. Иначе гледката не би ми понесла на стомаха... Прегръдки и на теб! Валя
ИзтриванеРазбира се,че е въпрос на лична преценка сервирането,а и самото приготвяне...
ИзтриванеОх, а аз въпреки с проблемния стомах напоследък...направо онемях - убийствено вкусно е това, Ми!
ОтговорИзтриванеБез остатък - и кожичките, и мазнинката бих отопила...