продукти:
200 г.едър боб
1/2 гл.кромид лук;
1-2 бр.яйца;
1/2 вр магданоз;
2 щипки черен пипер;
сол;
олио за пържене;
***сос:
1/2 коф.кисело мляко;
1/4 лимон(кора);
3 скил.чесън;
сол;
Сваряваме боба ,накиснат във вода от предната вечер.
Намачкваме с ръчната преса меките зрънца и към тях прибавяме ситно нарязаните кромид и магданоз.Чукваме яйцата и подправяме със сол(ако е нужно) и черен пипер.
Оформяме кюфтенцата и ги пържим в сгорещеното олио.Ако искаме да се придържаме към диетичното хранене ги запичаме във фурна.
Киселото мляко объркваме със счукания чесън,солта и настърганата лимонова кора.
Сосът е превъзходен,а в комбинацията с бобените кюфтенца.....,нямам думиииии!
Ехааа...! А казват, че диетичната кухня не можела да бъде апетитна... Направо да ти потекат всички слюнки от тези кюфтенца, Миленка! Прегръдки!
ОтговорИзтриване:))Така е,Валя:)!Ако ги направите с Ира ще останете много доволни!Прегръдки:)!
ИзтриванеАз пък нямам думи колко страхотни рецепти измисляш ти...
ОтговорИзтриванеОбаче за жалост хич не са ми диетични - и от бобец се въздържам, пържено - абсурд, а пък и чесъна...Но дано по-натам да мога да си ги хапна.
Веднага махаш чесънът от соса и кюфтетата вместо да ги пържиш ги запечи във фурната:)
ИзтриванеРразкошни нови рецепти и идеи, Миленка,
ОтговорИзтриванемного харесах и карамеленият сладкиш - ще очаквам да го приготвиш и споделиш.
Благодаря за чудесните идеи, поздрави и хубави септемврийски дни!
Оооо,много ти благодаря за оценката ,Ди!Прекрасен Септември и за теб,прегръдки:)))))!
Изтриване