продукти:
1 бр.праскова;
1 ч.ч.къпини;
110 гр.краве масло;
1 1/2 ч.ч.захар;
3 с.л.кисело мляко;
1 /2ч.л.сода за хляб;
2 бр.яйца;
1 ч.ч.брашно
1/2 ч.л.ароматна подправка(портокал+канела);
С миксер разбиваме на пухкав крем мекото масло и 2/3 от захарта.Добявяме едно по едно яйцата и продължаваме да разбиваме.Добавяме сместа(кисело мляко и сода),щипката сол и ароматната подправка.Лъжичка по лъжичка приобщаваме и пресятото брашно.
Захарта,която оставихме я карамелизираме.Карамела разпределяме на дъното на тортена форма.Разпределяме плодовете,а именно прасковата,която сме нарязали по наш вкус и почистените от дръжчици къпини.Изсипваме тестото и печем до суха клечка на 170-160С.
Поднасяме сладкиша обърнат.
Çok leziz ve güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.
ОтговорИзтриванеБлагодаря:),много ме зарадва коментарът Ви!
ИзтриванеМного са ми любими тези обърнати сладкиши и винаги са били на почит у дома. :) А твоят ще е бил страшно ароматен, Миленка! Поздрави и хубав ден. :)
ОтговорИзтриванеИ аз много ги обичам,Гери:)Благодаря ти много!Прегръдки!
ИзтриванеАу, Миленка, това е сладкиша, който ми е нужен:))) Взимам го за партито, а теб те поздравявам за поредното вълшебство и красиви снимки!
ОтговорИзтриванеАааа,Кате вече ми "изтекоха"очите по теб....Къде се изгуби ?!Прегръдки за "Добре дошла!"!
ИзтриванеА, ще се подсладя с това сега за десерт, тъкмо хапнах.
ОтговорИзтриване