продукти:
2 бр.патладжана;
2 с.л.сусамов тахан;
3-4 скил.печен чесън;
3-4 скил.чесън;
1 лимон(сок);
кимион;
сол;
зехтин;
магданоз;
Във фурната изпичаме патладжаните и 3-4 скил.чесън(необелени).
Обелваме готовия патладжан и към него прибавяме печения чесън(без люспите),счукания хрупкав чесън и лимоновия сок.Посоляваме с кимион и сол.Добавяме и тахана.Объркваме и намачкваме с вилицата.
Поднасяме със зехтин и ситно нарязан магданоз!
Чудесно е, Миленче! Веднага идвам с късче хляб. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмихнат ден!
Много ароматна разядка, Миленка! И с печен чесън съм сигурна, че е още по-апетитно.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Миленка, сигурна съм, че печения чесън
ОтговорИзтриванепридава много по-различен вкус :)
Поздрави!
Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
ОтговорИзтриванеSaygılar.
Миленка,
ОтговорИзтриванеточно тази разядка не съм приготвяла.Интересен вкус с печен чесън и тахан.Много, много апетитни снимки .
Поздрави !