продукти:
1 по-голяма тиква;
1 кг,свински бут;
0,500 кг.свински гърди без кост;
1 гл.кромид лук;
1 шепа сушени горски гъби;
олио;
черен пипер;
сол;
Отрязваме капак на тиквата и я почистваме и посоляваме със сол и черен пипер.
Месото нарязваме на удобни късчета и овкусяваме със сол и пипер.Объркваме с предварително накиснатите във вода гъби.Пълним тиквата с меосто.Поставяме лука,без да го белим между месото и сипваме малко водичка и олио.Тиквата я поставяме в малка тавичка,похлупваме с капака и печем на 180С до готовност(проверявате месото).
Чудесно става месото,а вътрешността на тиквата е великолепна гарнитура!
Да Ви е сладко!
И тъй като есента удобно се настани вече по нашите географски ширини,сложих и тематичния венец на врата си:)!Надявам се да Ви се хареса и усетите чувствата,вложени от мен в направата му:))))
Ох че апетитно, Миленка! Само да намерим такива "свински" тикви и ще си сготвим!
ОтговорИзтриванеЧе засега само "цигулки" при нас...
Прегръдки!
Лелеее, Миленче! Фантастично е просто!
ОтговорИзтриванеПрекрасно!
Merhabalar, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.
ОтговорИзтриванеSaygılar.
Голяма вкусотия, ама аз все пълня тиквите с плодове:) Крайно време е да пробвам нещо по-сериозно:)
ОтговорИзтриванеМного апетитни, атрактивни и нови кулинарни идеи, Миленка -
ОтговорИзтриванечудесни рецепти и красиви снимки....
Поздрави, благодаря и усмихнати есенни дни!
Миленка...искам да живея в твоите снимки:)) Невероятен уют има при теб!
ОтговорИзтриване