продукти:
1,500 кг.червена капия;
3-4 бр.моркови;
1 гл. чесън;
1 връзка кервиз;
500 мл.оцет;
300-400 гр.захар;
1 с.л.сол;
3-4 с.л.олио(зехтин);
Печем и обелваме месестите и добре узрели чушки с дръжките.
Прибавяме съм тях почистените и едро нарязани скилидки чесън,моркови и кервиз.
В тенджерка смесваме оцета,захарта,солта и олиото и разбьркваме върху включения котлон до стопяването на захарта.
Заливаме зеленчуците.Съхраняваме в хладилник.
1,500 кг.червена капия;
3-4 бр.моркови;
1 гл. чесън;
1 връзка кервиз;
500 мл.оцет;
300-400 гр.захар;
1 с.л.сол;
3-4 с.л.олио(зехтин);
Печем и обелваме месестите и добре узрели чушки с дръжките.
Прибавяме съм тях почистените и едро нарязани скилидки чесън,моркови и кервиз.
В тенджерка смесваме оцета,захарта,солта и олиото и разбьркваме върху включения котлон до стопяването на захарта.
Заливаме зеленчуците.Съхраняваме в хладилник.
Ама точно като по на мама рецептата! :)
ОтговорИзтриванеЧудни са, Миленка! Много ги обичам и не пропускам да направя всяка година. И първи свършват, следвани от онези, нарязаните на тънки ленти.
Поздрави и усмихнат уикенд!
Не се зимува без мариновани чушки:),така е!Внасят такава свежест на трапезата и с цвят и с аромат.......,а да не говорим за вкус!
ИзтриванеПрегръдки,Ирма!
И аз ги обичам много! Не знам мамината рецепта, ама изглеждат точно така. С тази разлика, че у нас се приготвят с червени камби. Прекрасни са всякак. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Миленче!
Съгласна съм,че маринована чушка,лоша няма:)!
ИзтриванеМиленочка, колко вкусно!!! Има подмами, ще направя задължително, благодаря!!!
ОтговорИзтриванеОоо,Ира аз благодаря:)))!
ИзтриванеДано да Ви се усладят!
Много ,много любими....мога да си ги хапвам на всяко ядене,Миленче.Тази година градината ни в Пловдивския край хич я няма откъм чушки-едни такива дребни и недорасли.Но се намират и тук там някоя по-едричка за тази цел.
ОтговорИзтриванеПоздрави!